Slik unngår vi å bruke hele sparekontoen når vi skal reise


Nedenfor gir vi deg noen tips til hvordan du kan spare på noen av utgiftene når du skal reise! Pluss litt andre tips som kan hjelpe til på reisen

Slik unngår vi å bruke hele sparekontoen når vi skal reise!

Flyreise

Søk på nett for å finne billige flyreiser, men prøv forskjellige sider da prisene kan variere mye. Det er også lurt å sjekke om det er billigere å kjøpe tur/retur-billett eller enveisbillett for din reise. Ofte er tur/retur det billigste alternativet. Det er også mye penger å spare ved å ikke betale for reservering av sete på forhånd, men man risikerer å ikke få sete ved siden av hverandre hvis man ikke gjør det. Heldigvis strekker de fleste flyselskaper seg ganske langt når det lar seg gjøre slik at man likevel får sitte ved siden av hverandre. Vær obs på at dette ikke alltid er tilfellet, og vi anbefaler ikke å ta sjansen hvis dere er en familie som trenger å sitte ved siden av hverandre. Mat og bagasje er stort sett inkludert på langdistansereiser som for eksempel til Thailand , men på kortdistanse er dette som oftest en tilleggstjeneste man betaler ekstra for.På lengre reiser er maten som regel inkludert i prisen, som for eksempel fly til Thailand.

Vi anbefaler å ta med matpakke hjemmefra eller å kjøpe i butikk, da det koster mye på flyplassen og om bord i flyet. Vær dog obs på at flytende væske ikke er lov til å ta med gjennom sikkerhetskontrollen. Dette inkluderer yoghurt, dressing og drikkevarer. Dette må man kjøpe etter man har gått gjennom sikkerhetskontrollen. Generell regel på flytende væske i håndbagasjen er: maks 100 ml per beholder, men den totale mengden kan ikke overskride 1000 ml. Alt dette skal ligge i en gjennomsiktig plastpose med lukkeordning. Slike plastposer ligger tilgjengelig før sikkerhetskontrollen på hver flyplass.

SAS Eurobonus og slike fordelskort er lurt å skaffe seg, men dobbeltsjekk hvilke flyselskaper som er under hvilket hovedselskap. Du har større sjanse for å opptjene raskere bonus med for eksempel ett fordelskort innenfor Star Alliance, da dette dekker flyselskaper som SAS, Thai Airways, Lufthansa og Air Canada. Det er også verdt å notere seg at de billigste billettene har som oftest minimalt eller ingen poeng å hente.

Hvis man likevel ønsker å bestille via disse rimelige nettselskapene, er det viktig å huske på at de er vanskelig å komme i kontakt med om du trenger rask hjelp under reisen. Det er da også ofte dyrt og vanskelig å booke om flybilletter om det skulle være behov for det. Byråer som feks Asiaspesialisten kan ikke alltid konkurrere på pris, men de gir deg tryggheten med sin kompetanse og medlemskap i Reisegarantifondet, og de hjelper deg om det skulle oppstå problemer på reisen. 

Et lite tips som kanskje ikke alle er klar over: betal gjerne flyreisen med et kredittkort. Da har du ikke behov for avbestillingsforsikring, da dette er inkludert i kredittkortet hvis du betaler minimum 50% av reisen med det kortet. Kredittkort har også egen reiseforsikring, men det er likevel anbefalt å tegne egen reiseforsikring med et forsikringsselskap. Dobbeltsjekk at forsikringen gjelder i like mange dager som du skal være borte. Dropper du all form for reiseforsikring kan dette bli en veldig kostbar affære om uhellet først er ute. For reise i EU/EØS-land: husk EØS helsekort!

Det lønner seg å reise utenom høysesongen, da er det billigere for fly og opphold – og sist men ikke minst: færre turister! Da får du den ektefølte opplevelsen på destinasjonen du reiser til, og det er større sjanse for å virkelig samhandle med de lokale.

Bosted

Når det kommer til bosted, finnes det mange tilbud der ute. Noen bestiller for bare et par dager for å så finne seg et nytt sted når man har kommet ned, og da kan man ofte finne både billigere og bedre alternativer – steder som faller mer i smak og hvor man kanskje trives bedre. Ønsker man å bestille alt hjemmefra kan man enten bestille hotell, pensjonat eller leie privat bolig. Det er viktig å tenke på at vis man reiser til en destinasjon kommer man til å oppholde seg mer utendørs for å oppleve ting, og da lønner det seg ofte å velge et sted som ikke er av de dyreste. Hvor mye tid kommer du egentlig til å tilbringe inne på hotellrommet?

Hoteller som ikke ligger rett ved strandkanten er som regel rimeligere, og som oftest finnes det da gratis shuttlebuss fra hotellet til stranda. Vi anbefaler derfor å velge et hotell som ligger litt utenfor strandområdet og heller lage en heldagsutflukt av det, hvor dere tar shuttlebussen ned og ser severdigheter på veien.

Transport

Transport tur/retur flyplassen lønner seg å bestille via hotellet eller reisebyrået du bestiller reisen av. Selv om dette kanskje ikke er det billigste alternativet, er det det tryggeste! Pengene du har spart på fly og bosted bør heller gå i denne potten slik at du kommer deg trygt til og fra hotellet. Ikke ta noen sjanser her!

Istedenfor å hele tiden være avhengig av transport rundt omkring for å oppleve ting på selve destinasjonen, ta beina fatt og gå. Den beste måten å lære et sted å kjenne er å gå seg bort – og det er ofte da du finner gjemte perler som du ikke ville sett om du satt i en buss eller bil. På lengre turer eller der det ikke passer seg å gå, ta gjerne offentlig transport. Vi syns også dette er en fin mulighet til å se hvordan de lokale kommer seg fra A til B. Kanskje du avslutter ferien med nye venner? Hvis du heller vil reise med taxi, spleis med noen andre som skal samme vei. Det er bedre for miljøet og lommeboka, men ikke minst så blir du kjent med andre. Aldri ta pirattaxi! De har en tendens til å ta en mye høyere pris enn normalt, og man blir som oftest lurt.

Mat

Hvis du bor i privat bolig med kjøkkenfasiliteter, ønsker du kanskje å lage noen av måltidene selv for å redusere kostnadene? Råvarer er rimeligere i andre land, som for eksempel Thailand. Det er også lett å få tak i på enten matmarked eller lokale butikker. Det å spise ute er jo også veldig hyggelig, og ofte rimeligere enn i Norge. Vårt tips er å gå på lokale steder hvor de lokale spiser. Der er maten langt rimeligere enn de typiske turistrestaurantene, og vi syns at maten svært ofte er mer smakfull på disse lokale stedene. Spør gjerne de lokale om tips til gode restauranter! I Asia serveres risen ofte i egne boller, og om man er flere som spiser sammen kan det derfor være lurt å bestille flere retter slik at man kan dele og få smakt på mer!

Strand

Du må ikke ha strandstol på stranda! Håndklær fungerer helt utmerket også. Ta gjerne med en kjøleboks med mat og drikke – det er ikke alltid en butikk eller strandbar i nærheten. I tillegg er strandbarer ofte dyrere enn en restaurant som ligger litt lenger opp i gata. Lyst på noe godt i glasset? Ja, hvorfor ikke passe på når det er Happy Hour?

Utflukter

Vi anbefaler å velge lokale guider/agenter for utflukter. Da får du ofte rimeligere tilbud og de har som regel mer kunnskap om lokalområdet. Reiser du utenom høysesongen, som vi allerede har anbefalt, vil du finne at prisene er enda billigere. Asiaspesialisten har kontor i Thailand hvor de bruker agenter som er fra lokalområdet, og dette bidrar da til at du lar pengene bli igjen i lokalsamfunnet. Visste du at kun 60% av pengene turister bruker blir i Thailand? Velg utflukter med lokale slik at de kan bygge opp turismen i lokalområdet!

Massasje

Hvis man ønsker massasje, manikyr, pedikyr eller annen kroppspleie er det ofte dyrere å gjøre dette på hotellet. Gjør litt research på mindre velværeklinikker. Du vil bli overrasket over prisforskjellen! Massasje på stranden pleier også å være dyrere enn andre steder som ligger i byområdet, men fortsatt mye billigere enn på hotellet!

Vi håper noen av våre tips kan være til nytte slik at du heller ikke bruker en hel sparekonto på å reise! Bruk heller litt mindre og reis oftere

God Tur


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close