Käringön , Sverige

Vi har vært så heldig å få oppleve Käringöen flere ganger, denne flotte svenske øya som ligger i Orust kommune. Når man ankommer Tuvesvik med bil, så må man parkere der og ta en ferje ut i ca 30 minutter. For bilen kan man ikke ha med ut på øya, for den er heldigvis helt bilfri.

 

 

På vesle Käringön føler du at du trår inn i selveste Saltkråkan , her venter man nesten å møte på Tjorven og Båtsmann.

 

 

 

Denne vesle øya har det egentlig det meste. Hotell, kroer/spisesteder, butikk, kirke. De gar også leiligheter og sjøboder til utleie.

 

Ja så er det dette med mat igjen da, Petersons krog er en kro/restaurant  med virkelig nydelig mat. Både sjømat og kjøttretter serverer de. Virkelig en gastronomisk opplevelse.  Kroen har stengt mellom jul og påske men nytt for i år er at de har oppe på nyttårsaften.

Dessuten finnes det mange andre spisesteder, butikker og aktiviteter. Dette er noen av de vi husker

Restauranger:
Petersons krog
Simsons restaurang (fd prästgården)
Simsons brygga
(Nytt navn i sommer,tidligere Ökrogen

Bengtssons körv&grill
Simsons café
Skafferiet(café o butik)
Kiosken
Mataffären»( åpen hele året men med forskjellig åpningstider)
Fiskaffär
Skeppshandeln
Klädbutiker
Creperiet
Hotel
Logi&Bastu
Lotshotellet
Minigolfbane Tennisbane

Men hva passer vel best på en øy ute i skjærgården en nydelig sommerdag ? Jo da rusler man ned på fiskaffæren. Utenfor butikken koker de bl.a nyfanget krabber og sjøkreps . Kan det bli bedre ?

 

 

Både øya og området rundt er praktfullt. Her kan man oppdage seler, skarv og selvsagt måker og en utrolig flott skjærgård.

 

B5E64E54-34C9-40DE-90A7-0B6314C7F93Fcopyright 2016 Knut Sørli-23

 

Men om man reiser med båt litt lenger oppover mot strømstad, så finner man også masse fint å se. Fine bygg, fin natur, koselige tettsteder og masse koselige folk

 

 

Etter mange flotte inntrykk i løpet av noen nydelige sommerdager så trodde man nesten at man nesten ikke fantes noe bedre, men så kom jo disse fantastiske solnedgangene.

 

 

Men en annen ting som også er fint med käringöen er at den er flott på vinteren også. Vi fikk gleden av å feire nyttårsaften her og fikk være med på flere tradisjoner de har på øya. På dagtid møtes nan på bryggekanten til bpde varmt og kaldt drikke, saltstenger, pølser  eller annen småsnacks og en hyggelig prat. Våre verter har en tradisjon at man går opp til utsiktsposten og har med seg pepperkaker og gløgg. Vi hadde litt ruskevær i år men det la ingen demper på kosen og humøret. Istedetfor raketter så har de holdt en gammel tradisjon ved like. Man samles på bryggekanten på kvelden og går i fakkeltog opp til utkikkspunktet, hvor alle ønsker hverandre ett godt nyttår. Ett flott skue var det der vi alle gikk oppover. Vi savnet ikke en eneste rakett.

 

 

Men man kan vel ikke være på käringöen ute i den svenske skjærgården uten og bade vel ? Vår vert har en tradisjon med å ta årets første bad 1. Nyttårsdag. Vi kunne ikke være dårligere  så vi ble med å tok en dukkert i havet.  Kaldt?  Ja men også veldig friskt og godt.

 

Så den svenske skjærgården er fantastisk å besøke sommer som vinter.

Har dere noen spørsmål, så ta gjerne kontakt. Vi hjelper gjerne til med  noen tips

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close