Jomtien/Pattaya, Thailand

Da var dagen endelig kommet for turen til Jomtien/Pattaya i Thailand

Hit skulle vi reise bl.a for å få med oss dansegallaen.

Vi skulle denne gangen fly med Qatar Airways som var ett nytt flyselskap for oss. Det var også første gangen vi ikke fløy direkte, da vi hadde en mellomlanding i Doha i Qatar

flyplassen i Doha heter Hamad internasjonale flyplass.

Det er en stor og flott flyplass men som det allikevel er lett å finne frem på. Har du en lang mellomlanding her, så kan du leie deg inn på flyplasshotellet som er plassert innen for passkontrollen. Det finns også ett 25 meters stort svømmebasseng samt flere spa muligheter man kan benytte seg av.

Er det lang avstand til gaten du skal reise fra kan du benytte deg av flyplassen sine egne tog

Vi landet i Bangkok på morgenkvisten. Der sto det en sjåfør  fra hotellet og tok imot oss.

Turen fra flyplassen til jomtien hvor hotellet ligger tok ca 1 time og 30 min.

Rommet vi fikk var virkelig flott. All honør til rengjøringspersonalet som gjorde en flott jobb.

img_3981

De to første dagene etter ankomst så hentet vi oss inn og ruslet bare litt rundt i Jomtien. Dette området er mye roligere enn pattaya by som ligger 10 min unna.

Tur i Rayong distriktet

Vi hadde nå vært i Pattaya et par dager, og vi var klare for å reise ut av byen for å se mer av landsbygda og hvordan thaiene bor og selv ferierer. Turen starten klokken 09:00  med egen sjåfør, bil og reiseguide Lyn.

Vi reiste gjennom Pattaya og videre østover mot Phu Nang Yong, en kjøretur på ca. 1 time. Vi satt oss ned på en kafé og koste oss med en kopp kaffe mens vi beundret det nydelige og naturskjønne området. Her finnes både campingplasser og utleie av hytter for de som vil utforske området mer!

Vi fikk inntrykket av at det var mest thaier som besøkte det området her, men for oss andre turister må det være fantastisk å kunne oppleve et par dager her i så rolige omgivelser. Bare det at vi kunne rusle rundt i området i en times tid var forfriskende! Vi lengter tilbake allerede.

Etter en liten kaffetår kjørte vi videre østover og satte nesten mot restauranten Tamnanpha. Og for en fantastisk restaurant dette var! Den lå midt i et jungelområde, og de serverte både nydelig tradisjonell thaimat og europeisk mat. Her kan du blant annet få god og fersk sjømat fra lokalområdet! Hva er vel bedre enn det? Vi bestilte stekt fisk, scampi, skalldyr- og fiskesuppe som ble servert i en kokosnøtt, papayasalat med krabbe, fat med diverse rå grønnsaker og stekt ris med masse god sjømat. Hver eneste rett smakte himmelsk, og vi var mette og fornøyde etter det! Det var jo egentlig en selvfølge at vi måtte prøve det meste her, for det er ingenting så unikt som det tradisjonelle kjøkken i Thailand.

Etter at vi hadde spist oss gode og mette måtte vi selvfølgelig rusle rundt i området restauranten ligger i. Her har de bygget dammer både med og uten fontener, og noen av dammene hadde karper som man kunne mate. Det er også små fossefall som renner nedover mellom tropiske planter og mange nydelige palmer, busker og trær. Du får en skikkelig jungelfølelse her – og det er så avslappende og friskt!

Vi ble jo også over gjennomsnittet overrasket over hvor flotte toalettene var her! Det er ikke hver dag man ser så frodige toaletter 😊

Mette og fornøyde dro vi enda lengre øst til Prasea i Rayong. Her skulle vi få oppleve 2,400 dekar med store mangroveskoger. Når vi var vel fremme parkerte vi bilen og tok en tuk tuk ned til elven, hvor vi videre blir fraktet med longtailbåter oppover elvebredden og inn i mangroveskogen. Ord kan ikke beskrive følelsen av å oppleve dette!

Etter ca. en halvtime med longtailbåt ble vi sluppet av ved en brygge slik at vi kunne rusle videre innover i skogsområdet. Vi kom så til et oppbygget platå hvor vi kunne ta inn og nyte utsikten over nye og unge mangrovetrær!

For de som ikke vet er mangrover trær og busker som er tilpasset å vokse i sjøvann i tropiske strøk. På andre språk brukes ordet «mangrove» både om de enkelte trærne og skogene de danner. Her er det bilder av både unge og eldre trær/busker.

Denne turen var uforglemmelig, både med tanke på hva vi fikk sett og opplevd, men også så heldige at vi fikk bli kjent med Lyn. Vi sitter igjen med så mange fine inntrykk og opplevelser etter denne turen, og vi gleder oss bare til vi er tilbake! Dette er et sted man ikke blir lei av. Dette er et sted man kan oppleve igjen og igjen uten å miste de følelsene man fikk første gangen man så det.

På denne turen koste vi oss så mye at vi valgte å hoppe over den første kvelden på dansegallaen da vi kom litt sent tilbake og hadde mange flotte inntrykk å fordøye.

Dansegallaen

Artistene som underholdt var Lasse Sigridsson, Hanne Mette Gunnarsrud, Odd Arne Sørensen, PK, Andreas Holø, Mr Ray, Lena Teigen, Neil Wilde og Torgeir Hansen og mange gjeste artister.

På dansegallaens andre kveld koste vi oss med musikk fra PK, Odd Arne Sørensen og Andreas Holø. Kjempeflott stemning og musikk på denne Blues/country kvelden. Maten fra buffen smakte nydelig.

FB_IMG_1546454005651.jpg

Dagen etter var dansegallaens program ett poolparty. Her var det igjen fin musikk med Lena Teigen, Mr Ray, Odd Arne Sørensen og mange flotte gjesteartister.

Det var også mye morsomme innslag, deriblant en artig konkuranse nemlig den store mageplask konkurransen 🙂

Senere denne dagen måtte vi avslutte ferien våres og reise hjem pga sykdom i familien.

På hjemveien mellomlandet vi igjen i Doha men denne gangen tidlig på morningen. Denne innflygingen var minst like flott som på turen ned.

Vi må få lov til å takke Qatar Airways for utrolig god hjelp og meget god service under ombooking av billettene og tusen tusen takk til Asiaspesialisten som bisto oss under en tøff og stresset situasjon. Virkelig godt å ha ett seriøst reiseselskap i ryggen hele veien men dessverre klarte ikke Asiaspesialisten seg gjennom pandemien og gikk konkurs.

Vi vil gjerne opplyse om at sykdomshistorien heldigvis endte godt.

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close