Budapest, Ungarn del 2

NASJONALDAGEN VED DONAU’S BREDDER

20180820_21111907F3F487-2EA9-4398-A372-E3D90B00039698053FED-2A24-4D07-BA23-A9C3CB1D9233D2430EDB-E726-4B62-865B-FFF43FB39FE9

20180820_215018

Budapest er en by som det er lett å bli glad i, så hvorfor ikke reise dit og feire Ungarns nasjonaldag som er den 20 august?  Vår leilighet lå en 30 minutters spasertur men man kunne også velge å ta trikken, for å komme ned og  feire dagen ved vakre Donau’s bredder.  På Donau var det slept ut store utskytingsramper til fyrverkeriet og du verden for ett flott skue det var når fyrverkeriet startet ved 21 tiden. Det var mye mennesker, flott musikk, masse god mat,drikke og virkelig god stemning. Bare å se parlamentet, båter og andre stemningsfulle bygninger i den flotte flombelysningen en sen kveld er en opplevelse.

KURBAD

E21D9C4A-5012-4816-8981-B64EE80AD96B

I Budapest er det mye å oppleve og en av de tingene byen og Ungarn generelt er godt kjent for, er alle de deilige kurbadene.

I disse kurbadene får man termalvann som betyr at vannet inneholder et høyt nivå av kalsium, magnesium og hydrogenkarbonat. Dette er godt for smerter i ledd, blodsirkulasjonen og problemer i nervesystemet. Her er det flere basseng med forskjellige helbredende effekter, og flere muligheter for ulike former for massasje eller andre velværetjenester.

Vi valgte å gå på Rudas bad, som er Budapest eldste kurbad. Det er bygd i 1566.

Dette var vår dag i Rudasbadet:

kurbadene med temperaturer fra 11 grader til 41 grader. I det ene karret kom isbitene ut av veggen som fra en ismaskin. Badstuer med damp, steam og aromisk terapi og etter disse badstuene avkjøle seg med isbiter. Bassenger med forskjellig massasje fra vannstråler og til slutt gikk vi en tur opp på taket i boblebadet/termabadet med utsikt over Donau.

F71A89E6-B3E4-4A97-B7DB-EB2E8859CD78

5 ELEMENTS DAY SPA

Spabehandlingen foregikk på 5 elements day spa. her er det terepeuter fra Bali, India og Thailand.

vi valgte en pakke som het THE LEGEND OF THE EAST og var behandlinger i 4,5 time på hver av oss.

her kan dere lese mer om vår behandling både på termalbadet og spa senteret

Herlig spa dag. Først på Rudas Termalbad . Så massasje som vi valgte å ta på 5 Elements Balinese Day Spa.

NEW YORK CAFE

New York Cafe. Stilfullt , elegant , smaksopplevelse og pris der etter, er noe man bør få med seg. Vi tok en formiddagstur dit. Her må dere beregne å stå litt i kø før dere kommer inn da stedet er meget berømt.

Her er det gulldekor, flotte malerier og stedet har også sitt eget filharmoniske orkester.

SIR LANCELOT

Når det gjelder mat og opplevelser er det jo ett annet sted vi ikke kan unngå å dele med dere. Nemlig Sir Lancelot.

20180819_222425

Dette er en restaurant fra middelalderen , under bakken , med kostymer, underholdning og maten servert som på denne tiden. Det var dekket langbord gjennom hele restauranten og det var oppvisning med fakir, flammedanser, humoristisk kamp med fekting og magedans. Mye og god mat og en kjempeflott opplevelse.

Men husk nå endelig ikke spis for mye mat på forhånd, for maten du får servert her er både smakfull og i gode porsjoner. I middelalderen spiste man med fingrene og når det var budt opp til fest ble det fråtset med mat og det er det man også gjør her. Man kan få bestikk om det er ønskelig.

FARMERS MARKED

Sett av en søndags formiddag til farmers marked i det jødiske kvartalet og få med deg mange gode smaksopplevelser. Vi måtte vise mannen som solgte chilli, bilder av plantene våre hjemme på hytta. Han ble så imponert at han gav oss 3 chili som suvenir som vi skal ta frø av og så til neste år. Vi kjøpte oss Chili jam, nøkkel ost, hvit fersk geitost med chili, en hvit geitost og en brun som begge var formet som en kake. Vi kjøpte også en spesial kake som stekes på pinne over kull. Den kan man velge strøssel på som blant annet: vanilje, kokos , sjokolade kanel osv.

SKOENE VED DONAU

Skoene ved Donau. Hit ble folk ført ( stort sett jøder) i ly av natta, drevet ut av sengene sine, halvt påkledd, halvt i ørska, redde og kalde, vinteren 1944-1945.

Stilt opp, side om side, ved bredden av Donau. Så fikk de beskjed om å ta av seg skoene. Unge,gamle, barn og ungdom. Et skudd deretter døden i vannet .

LITT RUNDT I BYEN

Å spasere rund i Budapest er veldig koselig. Her er det mye å se både på dagtid  og på kvelden.

Når man er i Budapest er det mye fristende og god mat å spise. Dette kan man nyte enten på en liten fortausrestaurant eller på en av de litt større og «fine». Vi syns maten er god på de alle.

Vi må vise dere noen bilder fra leiligheten vi hadde i Budapest. Den er så smart innredet og eieren er kunster og han har malt på veggene. Kommodene og TV er det eneste som ikke er malt men allikevel fått samme dekor som kunsten. Er så bra så man nesten prøver å ta en bok ut av bokhylla

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close