Marrakech, Marokko

( mange bilder mellom hvert avsnitt )

Marrakech

Marrakech er Marokkos fjerde største by og har litt over 1 mill innbyggere. Byen ble grunnlagt i 1070 – 1072

Som mange andre byer i Marokko så har Marrakech en gammel by (medina) som har det største tradisjonelle markedet (souk) i Marokko. Det store torget Djemaa el Fna er noe av det travleste i Afrika.

Man kan fort gå seg bort i de meget smale gatene i medinaen men det store tårnet på torget kan være grei måte å finne frem på.

den moderne byen blir kalt for Gueliz. Forskjellen på disse to bydelene er enorme. I medinaen er det vanskelig å få ett glass vin, det fins noen ytterst få restauranter som selger vin, men det er relativt dyrt og du må sitte litt langt bak i lokalene.

Her går de fleste i tradisjonelle drakter og muslimske lover og regler følges strengt

I den moderne bydelen er det lett å få tak i en flaske vin, der selges det også i noen butikker. Moderne butikker slik vi kjenner de er i hopetall og ja det er en helt annen tidsalder i denne bydelen.

Det er i nybyen du også finner en veldig god sushi resteraunt som heter KATSURA og er du heldig som oss så får du Nora som servitør.

Bahia Palace

Dette er ett palass som er bygget på slutten av 1800 tallet. i byggestilen har de prøvd å fremme essensen i marokkansk og islamsk byggestil. Palasset har også store flotte hager. Bygget skal ha totalt 160 rom og man får se en del av disse.

Atlas Fjellene

Atlas fjellene er Nord Afrikas lengste fjellkjede den er 2400 km lang. Største høyde er på  4 167 moh

FB_IMG_1532029344530.jpg

Berbere

Berbere er en nomade stamme som er det opprinnelige Nord Afrikanske folkeslaget. på 600 tallet og 1100 tallet ble de fortreng av innvandrende arabere.

Siden dette har de stort sett hatt tilhold i fjellene og i ørkenområdene

Hotel Atlas Berbere

Ett veldig hyggelig familiedrevet hotel i dalen  Gorges du dades i Atlasfejellene.  Familien visste ikke hva gått de skulle gjøre for at vi skulle ha det best mulig.

Vi overnattet her på vår vei til Sahara og det var de som døpte oss til Fatima og Mustafa

Riad Dar Grawa

Hotellet vi bodde på og kan anbefale er Riad dar grawa.

En riad er ett tradisjonelt marokkansk hus eller palass med en indre hage. Riaden er åpent opp mot himmelen og vinduene fra rommene vender mot denne indre hagen. Stort sett ingen vinduer ut mot gatene, dette for å verne om privat livet.

Riaden har kun 6 rom og det er rent og ett meget hyggelig personale der.

Spesielt vaskedamen på hotellet likte å skjemme oss bort

Da måtte vi gi tips på en litt kreativ måte

Sahara

Etter å ha kjørt i atlasfjellene, så kom vi frem til Sahara. Her skulle vi være med en kamel konvoy og overnatte i nomadetelt inne i sahara. Vi har begge ridd mye på hest men du verden vi ble støle relativt raskt på kamelryggen. Men etter noen timer på ryggen til kamelene så kom vi frem til leiren.

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close