Koh Samui, Thailand

Koh Samui, smilets land på sitt beste

Koh Samui er Thailands 3.største øy   med et areal på 228,7 km² og ligger i siambukta.  Øya har 55  000 innbyggere.

Øya var tidligere kjent som kokosnøtt øya og den er rik på naturressurser, hvite sandstrender, korallrev og kokosnøtter.

På 70 tallet ble den kjent for backpackere og på 80 tallet var det noen få primitive bungalower til leie.

Nå har det blitt mer turisme på øya og Chaweng er vel den byen hvor de fleste turistene oppholder seg.

Lamai beach er ett sted med mindre turisme.

kokosplantasjer og gummiplantasjer

Øya har forsatt mange kokosplantasjer og kokosnøtt er viktig til flere ting slik som tørstedrikk, matlaging og mye blir lagd til olje som bl.a brukes til massasje. Av skallet på kokosnøtta brukte de gamle øyboerne sin kunnskap til å lage smykker og fiskekroker. Den dag i dag er det mange steder man lager smykker av kokosnøttskallene. Skallene ble også brukt som mat og drikkekar. Det kan også brukes som ved til kjøkkenbålet og man kan også foredle det tynne skallet til trekull. Egentlig ser ikke kokosnøtta ut slik som vi kjenner den fra norske butikker . Når den blir moden og faller ned fra de høye palmene, har den ett tykt lag rundt seg som beskytter mot sammenstøte med bakken. Det er mest vanlig å bruke selve hamsen  som ved til kjøkkenbålet. Før i tiden var den viktig i tauproduksjon. Det ble brukt som fiskesnøre men det viktigste var nok at man brukte kokosnøtt rep når man lagde hus. Husene, fra stolper til taktekking, ble rett og slett surret sammen med tau. Dette er noen av eksemplene hva kokosnøtta blir brukt til.

De fleste plantasjene får hjelp av apekatter til å ta ned kokosnøtter.

20171016_132601

Gummiplantasjene begynner tappingen av saft fra gummi treet kl 03.00 på natten. Da skjæres et snitt i gummitreet og saften samles opp i kopper . Litt senere samme dag blir dette samlet inn og » bakt» til en deig og kjørt gjennom en presse, og dette blir til en gummimatte som senere selges for å lage bildekk. En utrolig laaaaang og slitsom arbeidsdag for de som jobber med dette

Bestemor og Bestefar stenene

Sagnet om bestemor og bestefar  sier at de var på veg over til Koh Samui for å møte deres barnebarns fremtidige kone og hennes familie. Men på veien ble båten tatt av uvær og de druknet. Disse stein formasjonene har senere dannet seg som bevis på at de kom med sanne intensjoner om at barnebarnet ønsket å gifte seg med denne kvinnen

Elefanter er Thailands nasjonaldyr

Vi er i utgangspunktet skeptisk til dyr som turistattraksjoner, men elefantene vi besøkte her var under myndighetenes beskyttelse og drev ikke med kunstner og oppvisning. Men man kunne få ri på de gjennom ett jungelområde. Når en av hunn elefantene evt ble gravid, så fikk de være i fred på eget område. En elefant går forresten drektig i nesten 2 år. Denne elefantparken var også  en nasjonalpark.

Store og imponerende dyr som man fort blir glad i.

Thai Massasje

Thai massasje er en gammel behandlingsmetode som har eksistert i mer enn 2500 år. Massasjen kalles også for thai yoga massasje, yoga massasje, thai bodywork, passiv yoga eller assisterende yoga. I Thailand kalles thai massasje for ”nuat phaen boran” som betyr ”massasje fra oldtiden” eller ”gammel massasje”. ”Nuat” står for massasje og ”Boran” kommer fra sanskrit og betyr ”hellig berøring”.

Den tradisjonelle thai massasjen kombinerer teknikker fra akupressur og yoga, noe mange mener er en unik kombinasjon. Det hevdes at å få thai massasje er som å gjøre yoga-øvelser uten anstrengelser samtidig som man mottar akupressur-behandling.

Thai massasje har et bredt spekter av teknikker og kan inneholde alt fra dyp muskel- og triggerpunktsmassasje til en mykere og mer behagelig massasje.

Vi var så fornøyde med de to første vi gikk til, så vi forsatte å bruke Pee og Jenjira under hele oppholdet. Det var så rimelig at vi unnet oss behandling annenhver dag.  Vi har forsatt god kontakt med dem.

De overraskest oss ofte med kokosnøtter og bananer etter massasjen

Nattmarked

Nattmarked er ett marked som er hver søndag i Lamai. Der får man kjøpt masse spennende mat. Krokodille, gresshopper og ja selvfølgelig mer vanlig kjøtt, fisk og annen sjømat også.  Må selvfølgelig ikke glemme all den herlige frukten og de gode dessertene.

Thailandsk mat

Thailandsk mat er nydelig og den er godt krydret. Veldig ofte får man turistversjon som er en del mildere variant. Vi spør alltid etter ekte thai da vi er veldig glad i sterk mat.

Strand, fossefall og basseng

Thailand er jo kjent for sol og hvite vakre strender og flotte bassengområder. Fossefall har de jo også og det er ofte nydelig å ta en dukkert i disse også, da dette er ferskvann.

Ja i disse varme og vakre omgivelser er det lett å bli lekne igjen

20171016_144942

thai boksing / muy thai

Muay-thai er Thailands nasjonalsport. Antall fulltidsutøvere er over 60 000, pr. 2006. Kamp mellom kvinner, eller mellom barn, forekommer. De største kampene blir lagt til Bangkoks store stadioner, Ratchadamnoen og Lumpini, men kamper arrangeres over hele landet.

20171003_181039

Koh Tao (skillpaddeøya),

Koh Tao er en liten øy og rundt  i  farvannet der er det masse korallrev . Her er det flott å dykke og snorkle. Er man på land i Koh Tao så må man ta seg en tur opp på utsiktspunktet der. Endel trapper og klatring den siste biten, men absolutt verdt det.

Templer og Buddismen

Thailand har masse templer og de fleste thaier er buddister.

Så er du i Thailand så må du besøke ett tempel eller flere. Flotte templer og kanskje får du også en velsignelse fra en av munkene. så heldige var vi.

Dere har kanskje også hørt om den mumifiserte munken ? Ja han finns nettopp her på øya Koh Samui.

Munken Luong Pordaeng døde i 1973 i en sittende meditativ stilling, og helt siden den gang har kroppen hans har vært utstilt i en oppreist glassmonter i templet. Det som er litt snodig er at selv etter mer enn 30 år viser munkens kropp lite tegn til forfall
DSC04145

Rundt omring på øya

Skal man rundt omkring på Koh Samui så har man flere muligheter.

Man kan leie seg en bil eller en moped/motorsykkel, men husk nå endelig på at i Thailand så er det venstre kjøring.

Man kan ta taxi men disse er igrunn dyre så anbefaler ikke det.

Rundt på øya kan du benytte Songtaew, som er pickup biler med benker på langs av lasteplanet (tuk-tuk) . Disse opererer nesten døgnet rundt og kjører fra sted til sted. Det finnes ikke faste holdeplasser, du står bare ved veien og stopper dem når de kommer, og avtaler hvor du skal av. Prisen skal avtales på forhånd.

Denne gangen hadde vi privat sjåfør og det kan vi virkelig anbefale. Han kjente til steder hvor det var lite med turister og der det var turister så visste han når det lønte seg å reise dit får å unngå den største folkemengden.

20171010_174716

Manathai Resort

Hotellet vi bodde på var ett fint hotell som vi koste oss på. De hadde også to forskjellige bassenger. Ett ved selve hotellet og ett frontline basseng på stranda som var rett over veien.

Flyplassen på Koh Samui

Vi vil anbefale deg å ta flyplassen på Koh Samui nærmere i øyesyn. Flyplassen er uten tvil verdens mest eksotiske flyplass med sine mange «stråhytter».Både Bangkok Air og Thai Airways flyr til Bangkok og mange andre destinasjoner i Thailand.

Dessverre fikk vi ikke  tatt noen bilder fra flyplassen annet enn dette fra ankomsthallen.  Her er det lett å finne bagasjen, da det kun er  ett bagasjebånd som benyttes.

received_866826586834465

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close