Hua Hin, Thailand

Hua Hin er vel den eldste og mest fornemme feriestedet i Thailand. Etter å ha landet i Bangkok så ble vi kjørt til Hua Hin, en kjøretur på 3 timer.

Hua Hin ligger på en odde 18 mil fra Bangkok og har kilometervis med sandstrender som strekker seg sørover. Strendene er veldig langgrunne her i Hua Hin. Helt siden 1920 tallet har de kongelige feriert i Hua Hin.

Hua Hin har klart å tilpasse seg turismen samtidig som de også har tatt vare på det tradisjonelle thailandske.

Vi liker jo å se oss litt om, så vi leide oss en privatsjåfør og dro på tur. Ett av stedene var palasset Khao Lak, som ligger i byen Phetchburi
Palasset ble bygget av kong Mongkut omkring 1860. Fra palasset er det en fantastisk utsikt over byen, og man kan se grensen til Burma. Palasset ligger høyt oppe på en topp og vi tok kabelbane opp men det ble nok gåing oppe på toppen . Her oppe er det en del løse aper, du blir oppfordret til ikke å mate apene og ikke røre de. Men skulle de evt gripe vann/brusflaske så la de bare ta den. De kan bli provoserte hvis du ikke gir slipp.

Thailand er jo kjent for sine markeder men ett av de mest kjente markedene er nok Meaklong markedet. Dette markedet ligger like utenfor Bangkok og ble forsøkt stoppet i 1905. For da kom toget og de la jernbanen rett gjennom markedet.

Hverken selgere eller kjøpere lot seg stoppe av dette, så nå er det kjent som togmarkedet.

Markedet har frukt, grønnsaker, sjømat og kjøtt. Når rutetoget kommer tar de inn bord og persienner men mye av matvarene blir faktisk liggende igjen på bakken og ligger da under toget mens det passerer.  Rutetoget passerer flere ganger om dagen.

Ett annet spesielt marked er  Saduak floating marked. Dette er ett flytende marked, hvor man kjører rundt i båt og handler. Her kan du kjøpe det meste og blir du sulten og tørst så kan du få kjøpt mat og drikke også.

Mat er jo viktig og vi virkelig elsker thailandsk mat. Vi liker å gå på veldig lokale steder og hvor de lokale selv spiser. Ikke vær redd for å smake på nye retter, som oftest blir man veldig positivt overrasket.

Vi ble veldig glad i å gå på ett lite lokalt matmarked ved siden av butikken Big C. Der fant man seg ett bord som det stod ett nummer på. Så gikk man rundt i de forskjellige matbodene og bestilte alt det man ønsket, så kom de til bordet med maten og du betalte når du fikk det servert. Nydelig mat var det der

I Hua Hin er det flere markeder og et av disse er grand night marked som er oppe hver kveld. Her er liv og røre ,mange boder hvor man bør prøve seg på pruting da vi syntes prisene var noe høye. Det var mange  gode spisesteder der og vi spiste nydelig sjømat.

Noe spesielt vi prøvde her i Hua Hin var ett rosa egg.

Tusenårsegg er en kinesisk matingrediens som lages av egg fra and, høns eller vaktel. Opprinnelig dreide det seg om en konserveringsmetode: Ferske egg bakes inn i en blanding av leire, aske, salt, ulesket kalk og risagner og får ligge i flere uker eller måneder. Når eggene er ferdige har de mørkegrønn kremete eggeplomme med duft av rakfisk, mens eggehviten er en stiv mørkebrun gelé uten særlig aroma

Noe som gleder oss veldig er å møte menneskene på stedene vi er. Her i Hua Hin møtte vi denne sjarmøren. Gjett om det var stas å få ta litt selfie da

Noen av dyrene vi møtte på reisen vår må vi selvfølgelig vise dere. Visste dere forresten at kameleoner er fine å ha ved husveggene sine? De fanger mygg og andre insekter og de er forøvrig helt ufarlige for mennesker.

Vi valgte å leie ett hus denne gangen og valget falt da på ett område som heter orchide paradise home som ligger oppe ved Black Mountain. Vi kjørte tuk tuk når vi skulle på stranda eller ned til byen. Men huset hadde eget privat basseng og det var flere spisesteder å velge mellom i umiddelbar nærhet, de fleste veldig lokale. Det var også et spisested som tilhørte orchide paradise home på området hvor det også hver fredag var barbeque og levende musikk. Det er mange nordmenn som eier hus på dette området og det er også norsktalende servicefolk der :-).

Ønsker dere noen tips eller opplysninger, så ta gjerne kontakt med oss.

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close