Gran Canaria, Spania

(dessverre endel dårlig bildekvalitet, da vi har mistet endel orginalbilder og kun hadde kopier på vår facebook konto, det er også mange bilder mellom hvert avsnitt )

Cocodrilo Park i Agümes

Denne parken har flere arter med krokodiller og Alligatorer men de har også mange andre dyrearter.

Parken blir drevet som en non profit organisasjon hvor inntekten går til dyrene.

En behagelig park å gå i og langt mindre trafikk enn i Palmitos park

øgle

 

Finca Molino de Agua Hotel restaurante i Fataga

Dette hotellet er ett veldig koselig hotell med kun 13 rom og 1 suite. Hotellet er egentlig ett gammelt småbruk eller finca som det heter på spansk.

Rommene er innredet etter kanarisk stil. Her kan du finne roen langt fra turistmas og handlegater. Nyte fjell lufta og stillheten.

Hotellet har også en egen restaurant og de tilbyr også massasje.

received_864726707044453

 

Maspalomas

Er et bymessig område på sørkysten av Gran Canaria og som består av byene San Augustin, San Fernando og Playa del Ingles.

Navnet Maspalomas betyr masse duer på spansk.

Stranda maspalomas er kanskje den mest kjente stranda på sydsiden av Gran Canaria. Disse sanddynene er delvis fredet og er ett naturreservat.

Sanda er fraktet med vær og vind fra Sahara.

 

Fataga

Fataga er en liten fjelllandsby, som bl.a er kjent fra filmen selskapsreiser.  Idenne lille landsbyen kommer man tett inn på det kanariske livet.

Forøvrig har byen ett rikt kunstnerliv

 

Tauro Beach

Tauro stranden som tidligere gikk under navnet hippiestranda, men i nyere tid så er den kjent som en lokal strand med to små resteraunter/ barer.

Hver søndag er det live musikk her med bl.a Bob Gorman. Dette er ett sted hvor man sitter på plastikkstoler eller evt steiner når det er helt fullt. Dette er ikke stedet man kommer stivpyntet med lyse klær og høyhælte sko. 🙂 For her er det sand og grus som gjelder

Absolutt verdt ett besøk på en søndagettermiddag/kveld.

Tauro stranda skal bygges ut til noens glede og til andres sorg. Her skal anfi konsernet bygge restauranter, kjøpesenter, havn og strand

 

Arguineguin

Denne gamle fiskelandsbyen blir ofte kaldt Norges sørligste by. Det er fordi at på vinterstid så bor det over 2500 registrerte nordmenn her men i realiteten så er tallet langt høyere.

Her fins den norske sjømannskirka, norske klubben, norske butikker og norske barer og spisesteder.

På spesielle klare dager så kan man se Spanias høyeste fjell Teide som ligger på øya Tenerife

 

Timanfaya Pirat båt

Dette er ett  piratskip med forskjellige turer. Vi har kun vært med de gangene Bob Gorman hadde music cruise der og det var ihvertfall en flott opplevelse.

Puerto Rico

Dette er vel ett av stedene med høy partyfaktor. Det er her man reiser om man vil ha fest og moro men i noe mindre målestokk enn i Play del Ingles

Her er det mer kuppert enn i endel av de andre byene, så noe trappegåing opp til endel hoteller må påregnes.

 

Generelt om Gran Canaria

Mange syns øya virker tørr og kjedelig naturmessig men da har de ikke opplevd fjellene på øya . Der oppdager man grønne skoger og andre flotte planter. Øya har 2000 ulike plantearter, hvor 700 av de er lokale.

Det er også endel dyr på Gran Canaria men det fins ingen giftige eller farlige dyr her. Det jaktes på en del kanin da det lever mange villkaniner her.

Kaninkjøtt og geitekjøtt er lokale ingredienser som dere bør smake noen retter av.

Vi anbefaler dere å ta en kjøretur rundt øya og opp i fjellene men under og rett etter det har regnet bør dere avstå fra den turen. Dette for at det er fare for ras og glatte veier.

 

Gran Canaria kan fint besøkes året rundt, men mange tror sommeren blir altfor varm der. Fakta er at det ofte er mer svalt og jevn temperatur her året rundt. Svært sjelden den kvelende varmen man kan få på fastlands spania i sommer månedene.

Noen ganger så kommer det Kalima til øya. Dette er ett værfenomen som betyr at det kommer sand fra Sahara med ekstra varm luft.

 

 

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close