Margaret øya

Når vi er på ferie så liker vi å finne steder hvor man kan slappe av litt ekstra. Her på Margaret øya er det en grønn oase og her kan man rusle litt rundt eller bare sette seg ned på en benk eller på en plen og bare kjenne roen komme over seg.

Margaret øya er en fredens øy, trygt plassert midt i Donau mellom Buda og Pest og er tilgjengelig fra Arpadbroa og fra Margaretbroa. For innbyggerne i Budapest er dette er tilfluktssted i en eller stresset hverdag, og det kan være opp til 50.000 besøkende til øya i løpet av en dag på sommeren. Biltrafikk er forbudt (bortsett fra hotellenes gjester), og det går kun en rutebuss på øya.

Navnet har øya fått fra Sankt Margaret, datteren til Kong Bela IV. Hun var dominikansk nonne i et kloster på øya. Klosteret er fra 1200 tallet og deler av dette klosteret er fortsatt inntakt den dag i dag. Ellers er den spillende fontenen veldig populær (ligger nær Margaretbroa). Her kommer vannet i takt med musikken. På øya er det japansk hage, vanntårn i jugendstil og en liten dyrehage. I tillegg er Palatinus badet veldig populært på sommertid, og her er det både sklier, varme bad, bølgebad og masse lekeplass.

På sommeren kommer også pop – up- barer og restauranter samt live musikk. For de som har mye energi er det en løpebane rundt hele øya som er litt over fem kilometer. Det er også en sykkelvei og en annen for gående. Man får også leid sykkel, tråbil for voksne og 4 manns flintstone bil, m.m

Mange turistbøker kaller øya for Margareta øya i stedet for Margaret øya, og noen kaller den også for Margitøya. Andre kaller den Margit-sziget. Ikke store forskjeller, men det kan jo være greit å vite om

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close