KOLMÅRDEN DYREPARK

Nordens største dyrepark ligger i Norrköping, Sverige . Den regnes også som en av verdens største. Kolmården dyrepark har faktisk 1,75 kvadrat kilometer som dyrene kan boltre seg på.

Parken har 52 forskjellige dyre arter pr.idag

Den åpnet allerede i 1965

Kolmården dyrepark har flere ekstra tilbud til besøkende. Ett av de er at du kan få komme inn i parken før den åpner for resten av de besøkende.

Du får da se de dyrene som har vært inne på natta bli sluppet ut. Du får også bli med på foring. Dette kan absolutt anbefales. Det er da få mennesker i parken og dyrene er gjerne litt mer aktive så tidlig på morgenen.

Bjørnen kommer luskende i kjent stil

I Kolmården finner man også en taubane som er 2 638 meter og varer i 29 minutter. Høytaler i vognene gir deg opplysninger om dyrene etterhvert som du kjører over de. Banen går i en høyde fra 2,5 -20 meter over bakken.

Her finner du afrikanske, asiatiske og nordiske dyr.

Taubanen som tar oss gjennom en del av Dyreparken
Utsikten er det ikke noe å si på
Sjiraffen lurer på hva vi gjør oppe i lufta
Et pust i bakken er ikke å forakte syns denne elgen
Hjorte treff før dagen setter igang
Løvene sover mye. Faktisk hviler de så mye som 18-20 timer i døgnet. Løver er det mest sosiale av alle kattedyr

Parken har også forskjellige show . Ett av showene er Wings som viser fugler. Mange forskjellige arter som viser frem ikke bare sin prakt men også sine kunster

Klar ferdig gå
I farta, nå kommer jeg for en prat
Ikke så fort nå. Vi må holde følge
Gi han en applaus for det er han glad i
Er jeg ikke flott da ?
Høyt i lufta oppdages det mat som slenges rundt i lufta med ett tau, Vipps så stuper den ned å snapper maten elegant
Bare å dukke for her kommer jeg
Inn for landing

Var fint å gå rundt i parken å se på alle dyrene og ikke minst få se at de hadde store og flotte områder.

Takin som lister seg på tå. Denne lever i Himalaya til vanlig.
Denne kamelen har en hengende pukkel, en gen feil den har arvet etter sin mor
Nei får ta meg en tur alene da når ingen gidder å være med meg
Plukket blomst , kanskje gi den til den nye dama som har kommet i flokken ?
Hmm dette må jeg tenke litt på
Fillern
Får smyge meg vekk
Nei søren de så meg, da får jeg løpe min vei
Tar meg en tur bort til matfatet kanskje ?
Koselig å ta en lunsj i sammen

Sjefen selv følger med

——————————————————————

Ett annet show som finns i Kolmården dyrepark er sel show eller de blir også kalt sjøbjørn. De elsker og få lære kunstner og viser de gjerne frem.

——————————————————————

Ett tredje show er med delfiner. For oss falt dette ikke i smak. Det var innendørs, svært mørkt og lite oppvisning av og med delfinene.

I bakgrunnen under showet gikk det en film om forurensing, tyvjakt og all elendighet. de viste en animert utgave hvor en nesehorn mamma gikk sammen med sin unge der moren blir skutt og ungen står og er lei seg. Selvsagt var det mange barn som ble lei seg av og se dette. Delfin showet var noe de hadde gledet seg til men mange av de var slett ikke glade etter showet.

Selvfølgelig er det et viktig budskap men i et delfin show passet det ikke. Dette burde bli vist som en egen film hvor man var klar over hva filmen ville handle om.

Parken har også aktiviteter for både barn og voksne.

Wildfire en berg og dalbane for de store, godistoget en Berg og dalbane for de små. Mini hopp som er en høyde attraksjon , delfin expressen er en berg og dalbane for de små. Bamses flygende teppe og flere andre attraksjoner .

Men kolmården er først og fremst en dyrepark.

En ting som vil være spennende for mange er å overnatte på Safari camp. Der bor du i telt (planketelt) hvor det inkluderer frokost og middag tilbredt ved bålet . Må jo være fantastisk å våkne sammen med alle dyrene på savannen ?

Denne opplevelsen inkluderer inngang til parken begge dagene og gratis parkering.

I tillegg får man ett eksklusivt møte med enten bjørnene eller løvene.

Vi likte oss godt i parken og hadde ikke problemer med og bruke hele dagen der.

Her kommer noen av dyra som vi hilste på:

AmurTiger. Verdens største kattedyr og en hanne kan veie over 300 kilo og er større en løver og leoparder

Amurtigeren kalles også Sibir tiger og kommer opprinnelig fra det østlige Russland . Det finns bare litt over 500 stk i vill tilstand

Maran kommer fra syd Amerika . Den lever av gress, frø og kaktus

Med sine lange bakben kan maraene hoppe hele 2 meter. De lever i par hele livet

Struts lever både i Australia og i Afrika . Raske fugler til å løpe, de har en hastighet på opptil 70 km/t men å fly det kan de ikke .

Asiatiske Elefanter er verdens største landdyr. De hilser på hverandre ved å snuse hverandre i tinningen. Kjertlene der viser hvordan humør de er i.

Sjimpanse er menneskets nærmeste slektning. De kan bruke redskap og barn leker med hverandre som vi gjør. Ved regn og kjølige dager holder de sjimpansene inne da de lett blir forkjølet

Asiatisk oter. De spiser fisk og skalldyr. De er veldig sosiale og de graver og leter gjerne etter mat i sammen.

Kamelen lever i ørkenen og de kan drikke opp til 100 liter på engang. Mange tror at pukkelen inneholder vann men det er faktisk fettbeholdning den har i pukkelene. De to pukkel kamelene finns kun i ca tusen eksemplar i det fri

Rødmaskehornravn som mange mener bringer med seg lykke og kan forutsi regn

Gibbon apen kommer fra sydøst Asia og er skapt for å leve livet oppe i trekronene.

Elg,skogens konge . Ett stort og flott dyr som kan ha en mankehøyde på 2 meter. I Skandinavia veier elgene mellom 200-500 kilo men i Alaska veier den opp mot 700 kilo

Grevysebra

Sebraer er ganske små, stripete hester. De tre artene, vanlig sebra (Equus quagga), fjellsebra (Equus zebra) og grevysebra (Equus grevyi) skiller seg fra hverandre i størrelse og typisk stripemønster. Fjellsebra er den minste arten og Grevysebra den største.

Mankehøyden til sebraer varierer mellom cirka 1,2 og 1,5 meter og vekten fra rundt 280 til 400 kilo.

Stripene på sebraene er som våre fingeravtrykk , ingen er like.

Sjiraffen kan bli 25 år. De lever på savannene. Når sjiraffen skal føde så står de oppreist . Så sjiraff ungene faller da 2 meter før de treffer bakken.

En hannbjørn kan veie over 300 kilo. De spiser helst bær , grønnsaker og frukter men også andre planter. De spiser bare kjøtt under deler av året.

Takinen har en mankehøyde på 140 cm. Den har nese som en elg ,horn som en gnu og en kropp som en bison. Den lever i Himalaya .

Nesehorn lever på de afrikanske savannene. Et voksent neshorn kan veie så mye som 2500 kilo og et nyfødt neshorn veier rundt 60 kilo

Sjøbjørn spiser fisk men iblandet kan den også spise pingviner og sjøfugler. Hannene kan veie 2-3 ganger mer enn hunnene

Delfiner. Det finns 30-40 ulike arter av delfiner. Delfiner er sosiale, lekende og de prater med hverandre med hvislende lyd og klikkene lyd

Slagfalk er en falk som lever i flere deler av Afrika og noen eksemplarer bor syd i Europa. Falken er super raske jegere

Soldatara er en papegøye i ara slekten. De lever i Mexico i nord til Bolivia i sør. Fargene gjør at den kamuflerer seg godt i skogen.

Den asiatiske villhunden er et utpreget sosialt rovpattedyr som lever i flokker på opp mot 40 dyr.

Kaktus skarv lever i grupper, noe som er uvanlig blant rovfugler. De kan ikke bare fly etter byttet sitt men med sine lange ben kan de også løpe etter byttet på bakken.

En vill gorilla blir vanligvis omkring 30 år, mens en i fangenskap kan bli opptil 40 år

Hannene blir mellom 1,65 meter og 1,75 meter høye og veier mellom 140 kg og 165 kg. Hunnene veier omkring det halve . Hannene blir forplantningsdyktige når de er ni år, mens hunnene blir det når de er syv år.

Gorillaen er planteeter.

En gorillaflokk ledes av en såkalt sølvrygg, en sterk hann, normalt over 12 år gammel. Sølvryggen leder typisk en flokk på mellom 5-30 gorillaer og tar blant annet beslutninger omkring sikkerhet, fødesteder og lignende ,

Tapir er en familie store, planteetende hovdyr. 5 arter er kjent hvorav 4 er hjemmehørende i det sørlige Amerika og en i sørøst Asia. Tapirenes nåværende slektninger er neshorn og hester. De blir mellom 25 -30 år.

For oss ble det en lærerik, spennende og hyggelig dag

Legg igjen en kommentar

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close