Hva vi har i håndbagasjen

La oss begynne med det absolutte viktigste vi har med. Pass, penger og bankkort.

Vi velger å ha med oss kredittkort for å bruke det. Det gir en bedre sikkerhet dersom kortet skulle bli dobbeltbelastet, stjålet eller noen forsøker å lure oss.

Nå bruker de fleste digitale billetter og boarding kort. Det gjør vi også men vi tar også med papirutgave. For tenk deg at du står der med din elektroniske billett eller boarding kort og tlf din har gått i svart . Da står man der rimelig stresset og kanskje rekker man ikke å få ordnet det før gaten stenger. Man kan også risikere at noen land kun godtar papirutgave.

Når det gjelder pass så er det viktig å påse at passet er gyldig under hele reisen. Noen land krever at passet skal være gyldig ett halvt år etter at du skal reise hjem igjen.

I noen land så vil man trenge visum for å kunne komme inn. Søk i god tid da det hender det tar litt tid å få dette ordnet.

Medisiner.

Bruker du medisiner så ta de alltid med i originalemballasjen med ditt navn på. Ta også med dokumentasjon på medisinene du bruker. Apoteket utsteder medisinliste ved reise til Schengen land.

I enkelte land så må du søke om å få med deg medisiner inn i landet om det er a og b preparater (sterke smertestillende, beroligende etc) viss ikke kan du risikere å bli sendt ut av landet eller enda værre bli fengslet.

Skal du ha med smykker på ferie ? Legg også disse i håndbagasjen. De gangene vi reiser med foto utstyr så har vi det med i fotobag og tar den som håndbagasje.

Hodetelefoner er også greit å ta med. Ta kan du koble de opp på tlf om du ønsker å høre musikk fra telefonen eller se film på nettbrett/telefonen. Tar du med en adapter til hodetelefonene så kan du også bruke de på flyets underholdnings system. Bedre lyd og mer behagelig enn flyselskapets egne hodetelefoner.

Ørepropper, sovemaske og en reisepute. En ekstra genser da det noen ganger er kaldt på flyet. Et stort skjerf er også praktisk. Det kan du bl.a bruke til pledd, pute,som sarong på stranda og selvfølgelig som et vanlig skjerf. Desinfiseringsmiddel men også noen våtservietter. Våtserviettene er bl.a fine til å tørke kjapt av brettet, brettkroken og armlenene med.

Ladere er en annen ting som er veldig greit å ha i håndbagasjen. Har man en lang reise og med lang mellomlanding så er det fint å lade opp tlf i mellomtiden. Dessuten har mange fly lademuligheter ombord . Hvor stressende blir det ikke om man må begynne å lete etter ett sted å få kjøpt ladere med engang man kommer frem.

En egen penn tilgjengelig så du kan fylle ut evt immigrasjon skjema allerede på flyet så slipper du jakten på en penn i folkehavet på flyplassen. Ikke legg bil eller husnøkler i den innsjekket bagasjen i tilfelle kofferten blir borte.

Skal du på en lengre reise er det greit å ta med en tannbørste og tannkrem. Det er deilig å pusse tennene underveis. Ansiktskrem og håndkrem samt leppepomade beskytter huden mot den tørre lufta om bord. For den ene halvdelen av befolkningen er Tamponger og bind også greit å ha med i håndbagasjen. Tannkrem, ansiktskrem, håndkrem og parfyme etc må ikke være over 100 ml pr enhet og totalt ikke over 1liter. Dette gjelder gjennom sikkerhetskontrollen.

Noe snacks er også greit å ha med på turen. Lesestoff er fint å ha med. Tyggegummi er bl.a for å nøytralisere trykket i kabinen spesielt ved landing og take off.

Vi bruker også støttestrømper. Dette reduserer hevelser i bena ved å hjelpe benmusklene til å pumpe blodet tilbake i kroppen, og er derfor velegnet for å forebygge hovne ben på lange reiser med buss og fly. I tillegg bidrar støttestrømper til å redusere risikoen for blodpropp på flyreiser. Velg riktig størrelse. Er strømpen for trang gjør det fort vondt, og er den for stor gir ikke strømpen god nok effekt.

Trange flyseter og lite plass til bena er en utfordring for kroppen, og støttestrømper alene er ikke alltid nok for å sikre en god sirkulasjon i bena. Det er derfor viktig å drikke mye væske siden kroppen lett blir dehydrert i en flykabin. Vann er best da kaffe og alkohol er vanndrivende. Du får kjøpt vann ombord i flyene men det går fint og ta med en tomflaske og fylle denne med vann på flyplassen etter du har vært igjennom passkontrollen .

Til slutt ett lite tips når det gjelder bagasjen du sjekker inn. Ta bilde av alt du skal ha i kofferten og når du har lagt det oppi kofferten . Da har du noe å vise forsikrings selskapet om kofferten skulle bli borte.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close